Han estat 12 anys al darrere del Barcelona Negra, però molts més immers en els llibres. Després de l'esforç dedicat a escriure 'Sangre en las estanterias', sumat als problemes de salut, Camarasa reconeix sentir-se cansat. "Tot això s'ha ajuntat, i també penso que és l'hora que arribi algú nou i aporti coses noves tenint en compte que Barcelona Negra és un festival que funciona." El vincle amb la novel·la negra el va portar a obrir la llibreria Negra y Criminal a la Barceloneta. Però després de 12 anys, la disminució de les vendes el van obligar a abaixar la persiana l'octubre del 2015. Això sí, enmig del calor dels clients fidels. Ara, l'exllibreter tanca una altra etapa deixant el càrrec de comissari al Barcelona Negra. Per a Camarasa, el festival sempre ha anat lligat a l'actualitat. PACO CAMARASA, comissari de BCNegra "Quan va sortir el tema de la corrupció, vam idear un encreuats en què els premis els donavem en sobres, com feia Luis Bárcenas. Ens hem sentit sempre amb total llibertat." Camarasa s'ha acomiadat acompanyat per companys de professió i dels regidors de Cultura de l'Ajuntament que han treballat junts durant aquest temps. Tots han recordat anècdotes viscudes amb ell i han valorat la seva feina. Una tasca que també vol premiar el consistori amb la medalla.

L’exllibreter s’ha acomiadat enmig del calor dels companys de professió i dels regidors de Cultura de l’Ajuntament que han treballat amb ell. Tots han valorat la seva feina i han coincidit a explicar el vincle de Camarasa amb la literatura negra. Es tracta d’un lligam que fa 14 anys el va portar a engegar un projecte empresarial: la llibreria Negra y Criminal, a la Barceloneta. Però la disminució de les vendes van obligar a tancar al local l’octubre del 2015, malgrat tenir una cartera de clients fidels.

La seva passió per la literatura l’ha portat a escriure recentment la novel·la ‘Sangre en las estanterias’, però l’esforç que li ha suposat, sumat a “problemes de salut”, l’han fet deixar el càrrec de comissari al BCNegra després de 12 anys. Durant l’acte de comiat, el regidor de Cultura, Jaume Collboni, ha anunciat que l’Ajuntament li vol fer entrega de la Medalla d’Honor al Mèrit Cultural com a reconeixement a la seva feina.