Per Corpus i fins diumenge es pot veure a Barcelona L’ou com balla en fins a 17 brolladors. És una tradició única a tot el món i que es remunta a la diada de Corpus de l’any 1637. Fer la ruta de L’ou com balla ens permet passejar pels llocs més tradicionals, com ara el claustre de la Catedral, un dels més freqüentats pels barcelonins i els turistes però també descobrir altres menys coneguts com ara el del Palau Requesens.  

Rutes de L’ou com balla

L’Ajuntament de Barcelona, a través d’aquest web, facilita força les coses. Aquí es poden reservar places gratuïtes per a una ruta oficial de L’ou com balla. A banda de visitar la majoria de claustres es pot sentir una explicació sobre el patrimoni arquitectònic del Gòtic i també del simbolisme religiós relacionat amb L’ou com balla. 

Catifes de Corpus

Aquest any s’ha recuperat la tradició de les catifes de Corpus fora del dia de la processó. Tant el Museu Etnològic i de Cultures del Món com a la Casa dels Entremesos tenen catifes de Corpus. Han estat confeccionades amb serradures de fusta de diferents colors pels alumnes del Taller Escola Sant Camil, un centre ocupacional per a persones amb discapacitat. També es poden trobar catifes a la parròquia de Sant Ramon de Penyafort, la de Santa Maria del Remei i a la plaça de la Virreina.