Veïns del districte de Sant Andreu i d’altres punts de la ciutat s’han aplegat al Centre Cívic Navas per veure, de manera gratuïta, l’Orquestra de Cambra Catalana. Són espectadors privilegiats d’una actuació gairebé privada.

“Si me n’assabento, no fallo”, explica la Roser Camarasa, que ve des de Sant Andreu. “La vaig seguint una mica”, afegeix la Mercè Fernández, una altra andreuenca. Tan aviat com es va obrir l’agenda d’aquest concert, aquestes veïnes s’hi van apuntar a través del web del centre cívic per assistir a l’audició. L’orquestra, fundada per Joan Pàmies el 1986, ha fet més de 600 concerts en els principals auditoris, cicles i festivals de música.

Un espai ampli i ben comunicat

La sala d’actes del Centre Cívic de Navas, un espai de 200 metres quadrats, és l’emplaçament on assaja l’orquestra des de fa un sis anys. El conjunt es reuneix regularment segons les necessitats de producció i també quan s’apropa la data d’un concert.

Segons el director i fundador de l’Orquestra de Cambra Catalana, Joan Pàmies, és un lloc ideal perquè està prou airejat, hi ha calefacció i aire condicionat. A més, està molt ben comunicat amb el transport públic perquè els músics i oients puguin arribar-hi.

“La direcció ens ha donat totes les facilitats. Per tant, treballem amb molt de gust i ens sentim partícips d’aquest projecte que és el Centre Cívic Navas“, afegeix Joan Pàmies.

Sala d’actes del Centre Cívic Navas, on assaja l’Orquestra de Cambra Catalana

Audicions en obert per als veïns

A més d’assajar, l’Orquestra de Cambra Catalana també ofereix audicions en obert per a qui vulgui assistir-hi. Ho fa tres vegades l’any: un concert de presentació de temporada, un concert de Nadal i un de primavera-estiu.

Les audicions són gratuïtes i els espectadors només s’hi han d’apuntar a través de la pàgina web del centre cívic. Ara, amb la covid, s’ha reduït l’aforament permès, però, segons la direcció, sempre omplen la sala.

Aquest centre cívic no és l’únic emplaçament on assaja l’Orquestra de Cambra Catalana de manera gratuïta, també ho fa en altres equipaments municipals o esglésies per apropar, d’una manera natural, la música a tothom.