El mestre orguener Albert Blancafort ha deixat la seva petjada a Sarrià amb la creació d’un orgue de 12 tones i 1.600 tubs. L’església de Sant Vicenç ha substituït l’antic orgue dels anys 20 per un gran instrument de quatre teclats i 22 registres. “És un orgue adaptat als nostres temps, tant en el disseny com en la tecnologia”, explica Blancafort, autor d’orgues com el de la basílica de Montserrat o el de la Sagrada Família.

Un instrument finançat pels sarrianencs

Feligresos de la parròquia de Sant Vicenç, veïns i comerciants del barri han finançat l’orgue de 550.000 euros mitjançant apadrinaments de tubs i donacions. Un instrument que, a partir d’ara, acompanyarà les litúrgies però que també s’usarà per fer concerts. “Tenir un orgue així ens permetrà obrir-nos més al barri, a la ciutat de Barcelona. Farem quatre concerts inaugurals i després se’n programaran de manera periòdica“, explica el rector de Sant Vicenç, Salvador Bacardit.

La benedicció serà aquest dissabte

L’orgue es beneirà el dissabte 16 amb una missa presidida pel cardenal Omella, i hi haurà un concert dels organistes de la parròquia amb diversos cors. També hi participaran entitats de cultura popular de Sarrià.

Una petjada de Montserrat a Sarrià

L’instrument conté pedres de Montserrat a l’interior, que ajuden a fer arribar aire als tubs. Una empremta de Blancafort, que té el taller als peus de la muntanya. L’orguener té una estreta relació amb Sarrià, ja que la seva família hi vivia i el seu pare, el mestre orguener Gabriel Blancafort, va tenir el primer contacte amb un orgue a l’església de Sarrià.

Un orgue ampliable

L’instrument es va començar a muntar al juliol. Ara, però, falta completar-ne una tercera part, que encara no té finançament. L’orgue està preparat per arribar a una ampliació d’un total de 2.600 tubs, 1.000 més dels que té ara. A més, s’hi poden afegir 18 registres més i un teclat nou.