A poques hores per al tret de sortida del Barcelona Beach Festival, l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs els ha denegat el permís per falta de “documentació imprescindible” per atorgar la llicència, concretament l’informe preceptiu i vinculant de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya. L’organització del festival en un comunicat ha assegurat que interposarà una querella contra l’alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete, i també contra la primera tinenta d’alcalde, Ruth Soto, a més d’una reclamació de responsabilitat patrimonial al consistori per “malmetre la reputació”.

Live Nation, l’organitzador del BBF, explica que la denegació s’ha fet “sense causa justificada” i que estan “desolats”. Tot i això, “no renunciem a celebrar” el festival aquest dissabte. Per això, asseguren que per tal que es pugui obrir el teló estan “desplegant tots els recursos” per fer-ho possible. En cas, però, que finalment no es pugui portar a terme diuen que “demanen disculpes als artistes i als assistents” i que faran efectives les devolucions dels preus de les entrades.

En responsabilitzen el consistori

Els organitzadors contradiuen l’ajuntament i diuen que la sol·licitud de l’informe que manca és “obligació i responsabilitat exclusiva de l’administració responsable d’autoritzar l’activitat”. És a dir, afirmen que Sant Adrià de Besòs va presentar el document fora de termini. Per això, els demanen “una rectificació”.

“No hi ha cap motiu que impedeixi la celebració”

El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), Joan Delort, ha opinat aquest divendres que “no hi ha cap motiu que impedeixi celebrar aquest dissabte el festival de música Barcelona Beach Festival” al Parc del Fòrum si no hi ha cap anomalia greu. Delort diu que això ha passat en diverses ocasions en altres ajuntaments i si no s’ha trobat cap anomalia greu es pot seguir tramitant la llicència encara que falti el vistiplau definitiu dels bombers.