Ja està en marxa la cinquena edició del Open Day del Poblenou Urban District, amb més de 100 activitats entre les 12 del migdia i les 10 de la nit d’aquest dissabte. La novetat d’aquest any és l’Urban District Art Festival (UDAF), que té lloc a la superilla del Poblenou. Un festival que pretén convertir-se en el primer esdeveniment cultural multidisciplinar als carrers del barri.

L‘Urban District Art Festival es divideix en quatre grans zones. Hi ha un espai dedicat a l’art, on hi ha des d’un mercat amb obres de diferents galeries fins a instal·lacions de vídeo i intervencions d’art mural, a càrrec de Inocuo i Harpö. També s’hi podrà veure una escultura interactiva fabricada amb tècniques d’impressió 3D. També hi ha una altra  zona dedicada els nens, amb tallers infantils relacionats amb l’art digital.

La gastronomia també té un espai important en aquest nou festival, hi ha furgoteques que oferiran diverses opcions culinàries al llarg del dia. Finalment, hi ha un quart espai dedicat a la música, on se celebraran 13 hores ininterrompudes de concerts i sessions de DJ. Tot plegat, és el primer gran acte cultural que se celebra a la superilla del Poblenou, situada entre Almogàvers i Ciutat de Granada.

Però aquesta no és l’única proposta del Open Day del Poblenou. Les galeries d’art, estudis, productores audiovisuals, agències de publicitat i centres de creació que hi ha al barri se sumen també a la proposta i obren les portes per donar a conèixer el pol creatiu en què s’està convertint el Poblenou. En total, uns 70 espais acolliran més de 100 propostes relacionades amb l’art, la gastronomia, les arts escèniques i la música. És una oportunitat per gaudir de llocs  que normalment estan tancats al públic, a més d’activitats gratuïtes i promocions especials.

Durant l’Open Day també tindrà lloc el Makerspaces Circuit, una ruta per diferents espais del Poblenou que són laboratoris dedicats a la fabricació digital, que obren les portes per oferir diverses demostracions del que fan cada dia.  Els visitants poden veure en funcionament des d’impressores 3D a fabricació robòtica. Aquest és el segon any que té lloc aquesta activitat.

També és la segona edició del Independent Barcelona Coffee Festival, un festival dedicat exclusivament al cafè que tindrà lloc a l’Espai 88 dins del Poblenou Open Day. D’11 a 22 h es pot visitar aquest espai i tastar diferents tipus de cafès de torradors locals, alhora aquells que vulguin podran assistir a tallers i xerrades dels projectes gastronòmics més capdavanters de l’escena culinària. A més, en aquest espai no hi faltarà ni música ni furgoteques amb una proposta original: una edició limitada de cervesa de cafè.