Ona de Sants-Montjuïc ha desmuntat la seva antena de 15 metres i ha deixat d’emetre de manera temporal per l’FM. La ràdio local més antiga de Barcelona es va veure obligada a canviar d’ubicació al gener i ha seguit fins a aquest abril amb les seves emissions per banda ampla. Sense antena, la programació d’Ona de Sants-Montjuïc es podrà escoltar només per internet, mentre no trobi una ubicació per a l’antena nova.

Emissions temporalment només per internet

L’emissora santsenca va començar a emetre fa 37 anys impulsada des del Centre Social de Sants. Fins fa uns mesos els estudis de la ràdio estaven ubicats al carrer de Premià, però l’emissora es va haver de traslladar al gener a uns baixos del carrer de Melcior de Palau, després de viure uns mesos d’incertesa sobre el seu futur.

Tot i el canvi d’ubicació, l’antena instal·lada al terrat dels antics estudis havia seguit en funcionament des de llavors, però tenia data de caducitat. Aquest divendres s’ha desmantellat i l’emissora ha deixat d’emetre la seva programació per FM mentre espera tancar un acord que els permeti instal·lar una antena nova en un altre lloc.

Una antena de 15 metres desmuntada manualment

El desmuntatge de l’antena de 15 metres d’altura ha durat unes dues hores i l’han executat dos tècnics de manera manual. Un d’ells s’ha enfilat fins a la part més alta de l’antena i l’ha anat desmuntant peça per peça. L’antena es va instal·lar fa més de 30 anys i, tot i que s’ha conservat en bon estat, no es podrà reutilitzar.

El cost de la intervenció, que inclou també els treballs de condicionament dels estudis nous, ha ascendit a uns 7.000 euros i l’ha assumit íntegrament l’entitat. “Hem pogut pagar aquest procés gràcies a la compensació econòmica que ens ha ofert el propietari de l’edifici per retirar l’antena”, ha explicat a betevé el César Rojas, director de Ona de Sants-Montjuïc.

L’emissora més veterana de la ciutat segueix endavant i no descartem ampliar l’abast de la informació local que oferim”
César Rojas, director d’Ona de Sants-Montjuïc

Ara el futur de la ràdio passa per trobar un lloc on instal·lar una antena nova. L’entitat confirma que estan oberts a la possibilitat d’haver d’instal·lar l’antena fora del districte de Sants-Montjuïc. Això implicaria més cobertura per a l’emissora que ampliaria el seu model informatiu amb continguts i notícies d’altres barris de la ciutat.