ORIOL HOSTA, president de Lluïsos de Gràcia "Fins ara Lluïsos era un edifici no accessible. Una persona amb mobilitat reduïda no podia accedir a Lluïsos de Gràcia. Això ho tindrem resolt, tindrem uns Lluïsos segurs, accessibles, moderns, actualitzats, i amb la infraestructura necessària per desenvolupar la nostra activitat amb la màxima qualitat possible"

La seu dels Lluïsos de Gràcia, situada a la plaça del Nord, s’adaptarà a la normativa vigent però no canviarà d’identitat. Aquest agost es va enderrocar l’interior de l’immoble però es va mantenir intacta la façana de l’edifici, un element molt identificatiu dels Lluïsos, que tenen prop de 160 anys d’història.

A data d’avui, a l’indret on hi havia l’antic bar ha desaparegut reposa ara una excavadora. Serà l’eina que permetrà, en les properes setmanes, començar el moviment de terres i excavar el terreny fins a la cota del subterrani. L’estructura es començarà a construir els mesos de novembre, l’agost de 2015 acabaran les obres i es preveu que als nous Lluïsos les activitats es puguin reprendre el setembre de 2015.

Cap a un immoble accessible

Les reformes, que van començar al maig, permetran resoldre dues mancances: adaptar l’edifici a les persones amb mobilitat reduïda i també a la normativa de seguretat en cas d’incendi.

Les novetats principals són la instal·lació d’un ascensor, la construcció d’un subterrani -on hi haurà un magatzem i tres sales polivalents- i una terrassa. L’entitat guanyarà així dues plantes, fins a sumar-ne un total de cinc, que dotaran l’edifici de sales més àmplies.

El president dels Lluïsos de Gràcia, Oriol Hosta, ha anunciat que “s’està repensant la programació del nou teatre”, que mantindrà el perfil especialitzat en titelles però introduirà novetats. Amb 160 anys d’història al darrere i més de 1.200 socis, Hosta ha explicat que el trasllat ha estat molt complicat, perquè “hem hagut de llençar moltes coses i mantenir-ne d’altres” i ha afegit que “molts hem hagut de passar un dol, acceptar que ho hem de tirar a terra per fer-ho de nou”.

Les obres han tirat endavant gràcies a la subvenció de l’Institut de Cultura de Barcelona. L’ICUB hi ha aportat 1,28 M €, el 45% del cost total de la reforma, que ascendeix a 2,8 M €.