Tot i la crisi sanitària del coronavirus hi ha nous projectes que obren. És el cas de La Muriel, un nou espai cultural i restaurant al carrer de Verntallat, 30. Tot i les dificultats del moment, expliquen que esperen oferir seguretat, sensació de comunitat i molta cultura. El local era l’antiga galeria Mecànic, ara reconvertida, manté l’aposta cultural a la Vila.

Un espai creatiu i gastronòmic

Darrere La Muriel hi ha Pau Roca, copropietari de les marisqueries Lluritu i actor i director de la companyia teatral Sixto Paz. De la part vinculada escènica ve el nom de l’espai. Muriel Carrot va ser l’amor platònic del detectiu Sixto Paz, el primer muntatge de la companyia que duu el mateix nom que l’investigador. Ara, aquest vessant creatiu i el gastronòmic s’ha unit per oferir un espai únic que vol ser un “hub” de creació, un espai de trobada veïnal i d’exhibició cultural.

El local havia estat la llibreria i galeria Mecànic especialitzada de fotografia, explica el Pau Roca que “durant el confinament va sorgir l’oportunitat perquè traspassaven el Mecànic i vam decidir que si ens quedàvem aquest lloc era per fer alguna cosa cultural, el que passa que com té la llicència de restaurant vam aprofitar i, ja que tenim el Lluritu, doncs fem una proposta totalment diferent. A Barcelona els centres culturals no estan acompanyats per la gastronomia i llavors, era un repte que ens venia de gust”.

Un espai polivalent

La idea del nou projecte és que tot convisqui en el mateix espai. Esmorzar veient un procés de creació com l’actual, en què l’artista Anna Cornudella està pintant un mural o sopar amb un monòleg còmic. De fet, cada dijous, hi haurà comèdia amb Charlie Pee i Raquel Hervás. També, comencen una tertúlia radiofònica irreverent. Diuen que en aquest espai es trauran els draps bruts de la cultura. Per tot això, han decidit tirar envans i deixar un espai diàfan amb l’objectiu de “poder ser molt polivalents i poder fer des d’espectacles a l’espai més escènic com presentacions, fins i tot posar un DJ a dalt algun dia”, explica Pau Roca.

El restaurant, un paper clau

El viver cultural conviurà amb una proposta gastronòmica que defineixen com a jove, assequible i en què predomina el vermut, les amanides, les taules d’embotit i, sobretot, els entrepans de qualitat. El plat especial duu el nom del local, Ostres La Muriel, una tapa inspirada en els colors que defineixen aquest embolcall híbrid.