(ACN/redacció) L’Ideal Centre d’Arts Digitals ha inaugurat aquest dimarts l’exposició “Dalí cibernètic” que planteja un recorregut per les obres més reconegudes de Salvador Dalí des d’una experiència immersiva de nova generació. La mostra explora en l’univers oníric i paral·lel de l’artista i tracta la seva passió per la ciència i l’art digital, així com la física quàntica, la quarta dimensió, l’òptica, la geometria sagrada o la seqüenciació de l’ADN. L’exposició disposa de projeccions de gran format, instal·lacions interactives, hologrames, realitat virtual i intel·ligència per fer un “viatge immersiu per la ment de l’artista” i el seu univers poètic. Després d’estrenar-se a Barcelona, la mostra farà una gira internacional de quatre anys per 30 ciutats.

exposició Dalí a espai IDEAL

Una experiència de realitat virtual

Segons ha explicat Ideal, “Dalí cibernètic” oferirà, per primera vegada en un centre expositiu, que els visitants puguin entrar al metavers de forma col·lectiva. Una experiència de realitat virtual amb llibertat total de moviments que presenta l’univers digital de Dalí i el món surrealista.

En aquesta instal·lació, els visitants poden passejar físicament de forma col·lectiva a través d’un espai virtual en què les obres més reconegudes de l’artista prenen vida per submergir-se en un viatge “impossible” pel mar, el cel, el desert i el buit.

Amb un pressupost d’1,2 M €, la mostra arrencarà una gira mundial després de passar per Barcelona. En concret anirà a ciutats com Londres, Brussel·les, Zuric, Budapest, Munic, Torí, Roma, Colònia, París, Bristol, Dublín, Manchester, Anvers, València i Bilbao. S’està treballant en un futur recorregut per Amèrica i Àsia.