JOAQUIM FÀBREGAS, copropieteari de La Rumbeta "És el primer lloc exclusivament de rumba catalana que tenim a Barcelona, o sigui és un local que té singularitat, té autenticitat perquè la rumba és una cosa nostra. Hem tingut alts i baixos, moments com els Jocs Olímpics del 92 que tothom recorda, i jo crec que s'ha de convertir en la música de Barcelona."

La rumba catalana té a partir d’aquesta setmana un local dedicat exclusivament a aquest gènere musical. La Rumbeta obre al passatge d’Escudellers, al barri Gòtic, i ofereix dues actuacions diàries de rumba acompanyades amb una degustació de gastronomia catalana per 42 euros.

L’objectiu dels impulsors de La Rumbeta és que hi torni a haver grans noms de la rumba barcelonina tradicional que siguin el relleu de Peret, Los Manolos o Gato Pérez. La música dels concerts va a càrrec de tres grups musicals formats per gitanos dels barris de Gràcia i el Raval. Cada dia hi haurà dues actuacions, una a les 19.30 h i l’altra a les 21.30 h, dirigides a turistes i a locals.