La sala gracienca La Badabadoc acull un muntatge sobre la ruptura d’una relació amb una proposta íntima. Es tracta de l’obra ‘Sería una pena que se marchitaran las plantas’, que planteja l’oblit d’una data important per a la parella com el detonant d’un conflicte que s’explica a través dels records en comú.

Dos elencs d’actors que s’han alternat

La Núria Adrián Campbell i el Guillermo Miranda interpreten una parella en crisi a l’obra ‘Sería una pena que se marchitaran las plantas’. No han estat els únics a fer-ho, abans que ells una altra parella d’actors, la Júlia Ferré i el Victorio D’Alessandro, van donar vida a un text obert que els mateixos actors fan i refan a partir dels seus records.

Les biografies dels intèrprets han estat un element més que l’autor i director de l’obra, Ivor Martinic, ha utilitzat per configurar els personatges. “Els actors han compartit els seus noms, la seva edat, les seves biografies i els seus pensaments sobre l’amor”, afirma Martinic.

Estàs com autointerpretant-te a tu mateix i estàs mostrant a la gent, al director, la teva biografia, la teva manera de pensar i sobretot la teva manera de veure l’amor”
Guillermo Miranda, actor

Una obra oberta i única a cada passi

És un joc entre el text, els actors i el públic que el director croata Ivor Martinic volia portar a escena i, d’aquesta manera, convertir cada funció en una experiència única i diferent. De fet, ell mateix també interactua durant la funció d’una forma espontània.

El director Ivor Martinic actuant amb Guillermo Miranda

Una proposta sense escenografia

Els dos actors es mouen per un escenari pràcticament buit, sense elements d’atrezzo. La Núria Adrián Campbell creu que part de la seva interpretació consisteix a “intentar traslladar aquest espai com nosaltres l’estem veient, com nosaltres l’hem construït, perquè el públic ho pugui veure”.

L’espectador és com si mirés a través d’un forat a la paret la intimitat de la parella en un espai de petit format. La Badabadoc acull propostes originals i fa temps que fa de pont entre Barcelona i Buenos Aires amb proposes com el festival Catbasur. El muntatge actual es pot veure fins al 2 de maig.