Obeses s’endinsa en la poètica de Jacint Verdaguer amb la seva primera òpera rock, ‘Verdaguer, ombres i maduixes’. El cantant del grup, Arnau Tordera, és un dels intèrprets de l’espectacle. Obeses signa la partitura d’un llibret de Pep Paré i Pere Tió, experts en l’obra del gran poeta.

‘Verdaguer, ombres i maduixes’ és una òpera rock, amb música en directe, inspirada en poemes i textos de Jacint Verdaguer. Les maduixes i les ombres simbolitzen la tensió entre un Jacint Verdaguer jove, terrenal i il·lusionat  i el poeta vell,  savi però desenganyat. Arnau Tordera, cantant dels Obeses, encarna el primer, mentre que Ferran Frauca  és mossèn Cinto de gran.

L’argument se centra en un episodi relativament breu de la vida del poeta de Folgueroles: l’enamorament d’una noia del poble i el posterior desengany, però des de la perspectiva del Verdaguer ja vell. El musical combina poesia de joventut de Verdaguer, en alguns casos inèdita, amb obres de maduresa, com  ‘L’Atlàntida’. La música d’Obeses bascula entre el pop i el rock simfònic.