El japonès Kazushi Ono dirigirà per quarta temporada consecutiva l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Per a l’estrena de la temporada 2018-2019, que se celebrarà el 28 de setembre, ha triat un repertori amb ‘La cinquena’ de Mahler i el Concert per a quatre trompes de Schumann com a protagonistes. A més, tindrà com a convidat el solista de la Filharmònica de Berlín, Stefan Dohr.

Mahler i els autors romàntics

La temporada també inclourà altres obres d’autors clàssics com alguns romàntics que van precedir Mahler, com ‘La novena’ de Beethoven i ‘La tercera’ de Brahms. També hi haurà presència de composicions continuadores de Mahler com la ‘Simfonia núm. 10’ de Xostakóvitx i ‘Romeu i Julieta’, de Prokófiev. L’OBC també interpretarà per primera vegada obres d’Enric Granados, Clara Schumann, Tan Dun o Jimmy Lopez, i tancarà el centenari de Bernstein amb la seva ‘Missa’. D’altra banda es farà un concert de musicals i una reposició de West Side story’ . Com a principal director convidat hi haurà l’holandès Jan Willem de Vriend, però la batuta de l’OBC també l’agafaran directors reconeguts com Kent Nagano, Sylvain Cambreling, Hartmut Haenchen, Xian Zhang i Pinchas Steinberg. Aquests directors aniran acompanyats per solistes com Piotr Anderszewski, Jean-Yves Thibaudet, Joshua Bell, Ray Chen, Gautier Capuçon, Juan Manuel Cañizares i Veronika Eberle.

Frederic Amat dissenya la nova imatge

L’OBC ha encarregat una nova imatge per a la temporada 2018-2019. L’artista plàstic barceloní Frederic Amat n’ha estat el creador. Sota el lema “Ets art. Ets música. Ets OBC”, Amat busca un diàleg entre les diferents arts i afirma que “hi ha un component musical en el fet pictòric”.