La propera temporada de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya arriba carregada de novetats, amb formats musicals i repertoris que l’OBC no havia interpretat mai. La tercera simfonia de Xostakóvitx o ‘Natura Contranatura’ de Jordi Cervelló són alguns dels temes que aquest dissabte ja han sonat a la sala simfònica.

L’OBC ha avançat aquest cap de setmana part del repertori que s’escoltarà als seus concerts de la temporada 2016-2017. S’hi han interpretat peces de Vivaldi, Mozart o Haydn, compositors que sonaran el curs vinent. La nova temporada començarà el 30 de setembre amb Kazushi Ono dirigint la Tercera de Txaikovski, l’única simfonia del compositor rus que encara no ha interpretat l’OBC.

El concert d’aquest dissabte és un viatge musical, i també literari. L’actor Pep Munné i l’actriu Sílvia Bel reciten en directe fragments de textos escrits pels compositors del repertori. Així repassen episodis de la vida de Xostakóvitx o Mozart en forma de diàleg. A banda dels músics internacionals, L’Auditori recupera creacions catalanes com ‘Natura Contranatura’ de Jordi Cervelló i obres de Ferran Sor o Enric Granados.

Pel que fa a la posada en escena, L’Auditori aposta per aliar-se amb la tecnologia i oferir espectacles de música clàssica amb una component virtual, com el ‘Rèquiem’ de Verdi acompanyat d’un mapatge de 360 graus.