El Palau de la Música Catalana ha presentat la temporada 2025-2026, amb una aposta clara per la formació, el talent local i el cant coral. En total, la programació pròpia creix i arriba fins als 359 concerts —dels quals 179 són actuacions convencionals i la resta, 180, concerts per a famílies i escoles.
Durant la temporada hi passaran noms de figures internacionals com Anne-Sophie Mutter, Teodor Currentzis i Sabine Devieilhe, però també s’hi interpretaran obres de 45 compositors catalans en què actuaran 120 intèrprets i formacions catalanes com els cors de l’Orfeó Català. La temporada també oferirà 29 estrenes.
“Fes del Palau el teu ritual”
El fil conductor de la temporada girarà al voltant del concepte de ritual. De fet, el lema que ha triat l’organització no deixa cap dubte: “Fes del Palau el teu ritual”, amb l’objectiu que els espectadors s’apropin i gaudeixin al Palau descobrint diferents experiències musicals com si es tractés d’un ritual.
I tot això, segons Joan Oller, director general del Palau de la Música, posant l’accent en la generació C, de joves compositors catalans. “Intentarem promocionar de forma col·lectiva aquests músics per demostrar que estem vivint un moment excepcional pel que fa a la composició catalana”, ha destacat Oller.
Moments vibrants de la temporada
La mexicana Gabriela Ortiz i el tortosí Josep Ollé seran els compositors convidats de la temporada, mentre que el quartet de saxos Kebyart, Trio Fortuny i Frames Percussion seran les formacions residents. Es mantenen també els concerts íntims de Palau Cambra i el cicle Palau Grans Veus, que portarà algunes de les veus líriques més destacades del moment.
La temporada 2025-2026 també servirà per commemorar algunes efemèrides. Per exemple, el centenari de la mort d’Antoni Gaudí i el 150è aniversari del naixement de Manuel de Falla. Dins de la programació pròpia hi haurà espai per celebrar el 150è aniversari del naixement del pianista Ricard Viñes i els 50 anys de la mort de la soprano i pianista barcelonina Conxita Badia.