El dia 15 de setembre, coincidint amb l’inici del Barcelona Gallery Weekend, es va inaugurar al número 345 del carrer de València Suburbia Contemporary, una galeria d’art contemporani internacional.

El florentí Francesco Ozzola la va obrir primer a Granada, on no va acabar de funcionar com esperava. “Barcelona és una ciutat viva, que mira cap al futur, i aquí podem desenvolupar millor el nostre programa d’exposicions i representar els nostres artistes”, explica el galerista.

Cultures materials i tradicions diferents

La galeria ha obert amb una exposició col·lectiva amb obra d’artistes que representa des de fa temps: “Urban environments and imaginary spaces”. Hi ha artistes de molt diversa procedència, perquè el que defineix l’ADN de Suburbia és el posar en diàleg cultures i tradicions diferents.

Hi ha obra de força artistes de Sud-àfrica, país on la galeria va impulsar un projecte de trobades i exposicions amb joves creadors. És el cas de Jake Aikman, Sepideh Mehraban, Natalie Panewng, Jacob van Schalkwyk o Lucy Jane Turpin. Però hi són presents també Ako Atikossie (Togo), Han Bing (la Xina), Anna Marzuttini i Robert Pettena (Itàlia), Eliel David Pérez Martínez (Mèxic) o Jaime Poblete (Xile).

“Els artistes que representem han de mirar cap al futur i, sense renunciar al seu lloc d’origen o tradició, oferir quelcom de nou”, comenta Ozzola.