La Sinnombre és la nova galeria d’art del barri del Poble-sec. La impulsa l’artista Marc Solana, que, després d’estudiar belles arts, va decidir que volia crear un espai on els joves tinguessin l’oportunitat d’exposar la seva obra.

La galeria havia d’obrir portes el mes març, però després de mesos condicionant l’espai, la pandèmia de coronavirus va obligar a posposar-ne l’obertura fins a aquest mes d’octubre.

Solans creu que les institucions no donen prou suport als artistes novells, que ho tenen molt difícil “per fer carrera i dedicar-se a l’art de manera professional”. Sovint —assegura— els artistes han de marxar a altres ciutats com Londres o Berlín per donar-se a conèixer.

Un espai viu

La galeria va obrir portes fa tot just un mes. “És el pitjor moment per obrir un negoci i menys dedicat a la cultura, però és el que ens ha tocat i ens hem d’adaptar”, explica Marc Solana. La seva idea és que la galeria no sigui només un espai expositiu on els visitants puguin comprar les obres, sinó que sigui “un espai viu” on es puguin dur a terme diferents disciplines culturals.

Activitats molt condicionades per la pandèmia

Solana assegura que la idea és que una poeta visiti l’espai mensualment, que s’hi facin de manera regular espectacles —com ara un de flamenc que s’ha hagut de posposar— o fins i tot microteatre. Bona part d’aquestes activitats s’han hagut de suspendre o posposar per les noves restriccions interposades per frenar els contagis de coronavirus.

Un local cultural nou al Poble-sec

Solana assegura que és molt difícil tirar endavant un projecte d’aquestes característiques en plena pandèmia. Ell ho ha pogut fer, en part, perquè ha tingut facilitats per accedir al local. En aquest sentit, afegeix que vol contribuir a donar vida a un barri en moments complicats com aquest. I creu també que el Poble-sec pot ser un bon barri per impulsar el seu projecte per l’oferta cultural que hi ha.