La Fundació Joan Brossa té, des d’aquest dijous, un nou espai al Born. Durant un any s’han dut a terme les obres de remodelació de l’edifici que els va cedir l’Ajuntament, situat al carrer de la Seca. L’espai connecta per l’interior amb el que ocupa actualment l’Espai Escènic Joan Brossa. L’objectiu serà divulgar i ampliar el coneixement de l’obra del poeta i les pràctiques de creació contemporània.

La remodelació de l’edifici, que va acollir durant anys una fàbrica de moneda (es calcula que ja estava en funcionament el segle XIII), ha suposat un any d’obres. El resultat d’això és un espai de més de 1.700 metres quadrats que ha quedat unit, per l’interior, amb el que actualment ocupa La Seca Espai Brossa, amb entrada pel carrer dels Flassaders. L’immoble va ser cedit per l’Ajuntament a la fundació. Amb aquesta nova etapa, l’entitat vol unir l’actual projecte teatral, creatiu i cultural amb l’exposició i la divulgació de l’obra Joan Brossa.

La inauguració oficial de l’espai es farà amb una intervenció ideada per Alícia Kopf, artista i escriptora. S’anomena “amb la clau a la boca” i comptarà amb la col·laboració dels Falconers de Barcelona. L’acció s’iniciarà a les 18.30 h amb una convocatòria al passeig del Born i durant el trajecte fins el nou espai hi haurà una representació teatral.

Una nova etapa per a l’Espai Joan Brossa

La inauguració del nou recinte coincideix amb un procés de renovació de la fundació, que es va iniciar fa un any, amb la incorporació a la presidència de Vicenç Altaió. Durant els darrers mesos l’activitat ha estat intensa, amb l’organització de l‘exposició Poesia Brossa al MACBA o la publicació de ‘Poemes Inèdits’. El 2019 culminarà amb la celebració del centenari del naixement del poeta. De moment, durant el mes de maig s’han programat un seguit d’activitats que inclouran, per exemple un homenatge a Carles Santos i una concentració de poetes. La primera exposició es podrà veure a la tardor.