La millor llibreria de còmics del món és a Barcelona. Així ho ha decidit la fira dels Estats Units San Diego Comic-Con, considerada la cita més important del sector. La guanyadora és Norma Còmics Barcelona, amb 35 anys de trajectòria i que aquest cap de setmana s’ha emportat el premi Eisner. Els propietaris del negoci estan exultants, perquè ha estat la primera vegada que s’han presentat al guardó.

La llibreria del passeig de Sant Joan ha estat la guanyadora després que un jurat compost per professionals de la indústria del còmic l’hagin escollit. Valoren diversos aspectes com la diversitat de productes, el suport a la divulgació cultural, la inversió per la innovació, el disseny i la col·laboració en acció socials.

Des de la llibreria també consideren que el fet d’estar en contínua expansió els ha fet sumar punts per acabar aconseguint el guardó. Quan va obrir, el local ocupava uns 150 metres, i ara ja en té més de 1.000. La previsió de cara als anys vinents és sumar-hi més espai per seguir homenatjant el còmic.

Norma Comics ha competit contra 200 llibreries més. I ha estat arribar i moldre, perquè és la primera vegada que es presentava en aquest guardó. Encara que no era la primera vegada que guanyen un premi, ja que també van obtenir el guardó atorgat per Akira Comics a Madrid l’any 2012.

Aquesta llibreria és un indret ben conegut entre els amants del còmic. Cada dissabte, de fet, uns 2.500 aficionats visiten Norma Comics Barcelona. La llibreria va ser fundada l’any 1983 per Rafa Marínez, que també va impulsar l’editorial Norma. Al llarg de la seva història ha experimentat diverses transformacions fins a convertir-se en un referent cultural de la ciutat.