El Poble Espanyol és el quart monument barceloní més visitat, amb un milió i mig de visitants anuals. Malgrat això, el seu director, Anton Vidal, ha admès al ‘BTV notícies matí’ que hi acudeixen pocs barcelonins, només un 20 %. Per tal d’apropar-lo als barcelonins, s’està enllestint ara un projecte que el posarà al dia i que vol posar fi a l’estigma que la gent d’aquí “no acaben d’entendre què fa a la ciutat” un recinte d’aquestes característiques.

L’última activitat que s’ha fet al Poble Espanyol ha estat el primer festival De Flor en Flor, dedicat a la jardineria i l’horticultura. Anton Vidal, director del recinte, ha explicat a BTV que en tres dies hi van passar més de 10.000 persones i s’ha mostrat molt satisfet per la resposta ciutadana. Per contra, ha confessat que la majoria de visitants són estrangers, entre un 40 i un 45 %.

Vidal ha dit que un dels problemes amb què es troben és que “passen pocs autobusos no turístics a la muntanya de Montjuïc en general i això dificulta que hi arribin barcelonins”. Segons el mateix director, només entre un 20 i un 22 % dels visitants són de la ciutat. En referència a això també ha assegurat que la gent no acaba d’entendre del tot què és el Poble Espanyol i per aquest motiu s’està treballant en un projecte que s’aplicarà durant els propers tres anys i que pretén “posar al dia” aquest espai, construït el 1929 amb motiu de l’Exposició Internacional i ideat per l’arquitecte Puig i Cadafalch. S’hi instal·laran plafons interactius que informaran sobre la història del recinte, i s’hi preveuen també més activitats per als nens.