Des de fa 16 anys, les Nits d’Estiu tenen lloc al CaixaForum tots els dimecres dels mesos de juliol i agost. El quartet de cambra Cosmos Quartet, el trio de jazz Trio d’Horta, el pianista Blai Mañé i la cantant irlandesa de folk Karen Casey han omplert de música una de les Nits d’Estiu.

Una de les novetats de les Nits d’Estiu són els miniconcerts dels dimecres als carrers modernistes del centre, a l’aire lliure. Són vuit actuacions de 15 minuts, que tenen lloc alternativament, quatre cadascuna, en dos escenaris petits. El Trio d’Horta i el pianista Blai Mañé són dos dels artistes que han oficiat en aquests escenaris.

Però al llarg del programa de les Nits d’Estiu n’hi ha 12, escollits d’una convocatòria a la qual es van presentar 700 candidats. La convocatòria era oberta a tots els estils i limitada a formacions d’un a tres músics. Aquest cicle, Música al Carrer, és d’accés lliure i pensat per als qui estan a punt o ja han participat en una altra activitat, per exemple una de les visites comentades a les exposicions del CaixaForum.

Cosmos Quartet

En canvi són de pagament els concerts de l’auditori, però a un preu contingut, sis euros. Un dels concerts programats en aquest espai ha estat el de Cosmos Quartet, una reputada formació de cambra. Es va formar fa només quatre anys, però diversos premis de primer nivell, com el del Concurs de Quartets de Corda de Heidelberg, li han obert les portes a auditoris de tot Europa. El quartet, que integren Helena Satué, Bernat Prat (violins), Lara Fernández (viola) i Oriol Prat (violoncel), ha abordat un repertori amb obra de Brahms, Eduard Toldrà i Schubert.