JORDI MARTÍ, delegat de Cultura "Les riuades de gent a les sales del MNAC característiques de cada Nit dels Museus tenen aquest component d'algú que torna a visitar una cosa que és seva, no algú que consumeix una determinada oferta cultural".

Sis hores poden donar per visitar tranquilament més d’un museu, sobretot si no queden gaire lluny un de l’altre. Per facilitar-ho, La Nit dels Museus ha agrupat en sis zones els centres que dissabte estaran oberts gratuïtament fins a la una de la matinada. Tres d’aquestes rutes surten del Raval, el Gòtic i l’Eixample, però les altres conviden a conèixer els museus més allunyats del centre de la ciutat: en aquesta Nit dels Museus participen també instal·lacions situades a l’Hospitalet, Badalona o Esplugues.

Per triar el museu a visitar, el primer són evidentment els interessos de cadascú: història, art, disseny, ciències… Però també cal tenir en compte que els més coneguts, com el MNAC, el MACBA o el CCCB, seran els més massificats en un dia d’entrada gratuïta. El Museu d’Idees i Invents de Barcelona (MiBa) participa per primer cop en La Nit, perquè va obrir portes al març. Al Palau de Pedralbes s’interpretaran fragments musicals de l’època dels objectes exposats al Museu Tèxtil i d’Indumentària, el de les Arts Decoratives i el de Ceràmica. A més de les dues exposicions que acull l’Arts Santa Mònica, aquest centre cultural de la Rambla organitza La Nit dels Investigadors: a partir de les 22 h, quatre grups de recerca científica fan tallers amb plantes, robots, invertebrats de rius i magnetisme.

L’art, al carrer

El col·lectiu Walking Gallery desfilarà pel centre de la ciutat portant a sobre les obres d’art de diferents artistes. L’objectiu és apropar l’art als vianants i generar una interacció amb el paisatge urbà. En aquesta ocasió, el recorregut comença a La Pedrera a les 21 h i acaba al Palau de la Virreina a les 23.30 h.

La poesia, als museus

Barcelona Poesia entra als museus coincidint amb La Nit: una quinzena de museus oferiran als visitants poemes recitats a cau d’orella per quatre artistes. És la iniciativa Poemusa que coordina el Projecte Vaca.