La Nit dels Museus 2022 ha tornat a Barcelona aquest dissabte, 14 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus. Fins a 75 equipaments de la ciutat obren portes a la ciutadania durant sis hores: de les set de la tarda a la una de la matinada. Els ciutadans poden accedir de forma gratuïta a museus i instal·lacions d’interès de la ciutat i visitar les obres que acullen.

L’assistència, a nivells de prepàndemia

Al Museu Picasso, per exemple, pràcticament s’han venut totes les entrades. Tot i això, també s’han format algunes cues de persones que les han volgut comprar a la taquilla. La Maria Vilasó, gerent de l’equipament, ha valorat molt positivament l’acollida que ha tingut i ha destacat que la xifra d’assistents ha arribat a la del 2019, abans de la pandèmia: “Hi ha molt públic local i gent jove. Conforme va avançant la nit, és més gent jove, a l’inici, potser famílies; però allò maco és la barreja de públic“, ha destacat.

Al MACBA el degoteig de visitants també ha estat constant i de totes les edats. Mireia Collado, cap de premsa del museu, també destaca la importància d’aquesta edició, ja que “és l’any de la represa de la presencialitat“.

75 museus i equipaments

La Nit dels Museus 2022 acull més de 70 espais per gaudir d’obres d’art, de ciència, de memòria històrica i de molts altres àmbits a la ciutat de Barcelona i rodalia. Es poden visitar museus reconeguts com el CosmoCaixa, el CaixaForum, el MACBA, el MNAC, el Santa Mònica o els diversos espais del MUHBA. També es pot accedir a espais curiosos com el Museu Marítim, el de la Música o el de la Xocolata o llocs poc coneguts com l’aqüeducte o la muralla romans, del Servei d’Arqueologia de Catalunya.

Espais emblemàtics com el Castell de Montjuïc o el Recinte Modernista de Sant Pau també obren les portes de forma gratuïta. I per als fans de l’esport, es poden visitar de franc el Museu del FC Barcelona o el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch.

Més museus gratis, el primer diumenge de cada mes

Qui no pugui acudir a la cita o no en tingui prou, cada primer diumenge de mes pot gaudir de diversos museus gratuïts a Barcelona. El diumenge 5 de juny és la propera jornada de museus oberts a la ciutat.