La Cantània, que se celebra des del 1989 a L’Auditori, aplega aquest any fins a 50.000 alumnes dels cicles mitjà i superior de primària vinguts de diferents escoles de Catalunya. En la present edició, el recital Cantània porta per nom ‘A de Brossa’ i la música ha estat creada especialment per Eduard Iniesta, a partir de poemes de Joan Brossa, de qui enguany es commemora el centenari del naixement.

‘A de Brossa’

Dues noies, la Blanca i la Bruna, porten el pes dels poemes surrealistes de Brossa acompanyades per la resta de cantaires. Tant la Blanca com la Bruna, gràcies a unes ulleres molt especials que els ajuden a experimentar una nova mirada cap a elles i cap a la vida, van trobant objectes i textos en uns arxius foscos de les catacumbes de la Biblioteca Nacional que les endinsen en l’univers màgic del poeta. En un dels moments de la representació, la Blanca explica que “l’A és l’alfa, la porta de l’alfabet. Si agafes una A i la gires a l’inrevés, hi veus un cap de bou!”. Això és bon exemple per als més joves de l’univers sorprenent i surrealista de Brossa, que sempre té tendència a jugar amb les paraules. La Cantània, a banda de fer-se a L’Auditori de Barcelona, també reuneix 50.000 nens a la resta de seus de Catalunya, Espanya i Portugal.

Una exposició per explicar Brossa

Per tal d’aprofundir en l’experiència brossiana, durant els dies de la Cantània, fins al 14 de maig, el Foyer de L’Auditori acull una exposició amb poemes objecte i poemes visuals de Brossa feta en col·laboració amb la Fundació Joan Brossa.