La companyia belga Needcompany presenta a la Sala Tete Montoliu un concert performàtic que signa el creador Maarten Sheghers.  ‘Concert by a band facing the wrong way’ tanca la programació Escenes de L’Auditori, que posa en diàleg la música amb les arts escèniques.

Podria ser un concert, però és més aviat una performance.  En realitat hi ha dues parts diferenciades: en la primera (‘Concert by a band’) els tres músics, entre els quals el mateix creador de l’espectacle a la guitarra, es lliuren a un concert explosiu. En una segona (‘Facing the wrong way’), els mateixos intèrprets són cossos abandonats sense cap rumb. El creador Maarten Shegers ho planteja com una reflexió sobre allò que hi ha de tràgic en l’entreteniment i allò que hi ha de celebració en la tragèdia. Posen en solfa la performance, a més de Maarten Sheggers, el percussionista i videoartista Nicolas Filed i el guitarrista Rombout Willaems.

Creada el 1986 a Gant (Bèlgica), la Needcompany és una companyia que treballa de manera interdisciplinar en els camps del teatre, la dansa, les arts visuals i la performance. Tret característic seu és també que es tracta d’una companyia internacional i plurilingüe.