És un fragment del ‘Romeu i Julieta’ del Projecte Ingenu. L'espectacle és el resultat d'un treball de creació actoral que combina la música cantada a capella, amb la simultaneïtat d'espais, els salts enrere i el canvi de gènere de molts dels personatges. La companyia ha trigat sis mesos a cuinar a foc lent aquesta versió. MARC CHORNET, director del Projecte Ingenu "Quan treballem per nosaltres mateixos ser curosos, ser respectuosos amb el nostre temps i amb el nostre treball perquè creiem que té respostes artístiques interessants que el públic les detecta i les agraeix." El Projecte Ingenu treballa sense pressa gràcies a ser una de les dues companyies residents a la Nau Ivanow. L'espai de creació de la Sagrera aposta des d'aquesta temporada per fer un suport escènic global a les companyies. Les estades són d'entre un i dos anys. MARC CHORNET, director del Projecte Ingenu "Vivim en un context on pràcticament no hi ha indústria privada, per tant, subvencions, gestió amb el públic, tot aquest tipus de coses són difícils per a nosaltres que som artistes i no som gestors." DAVID MARIN, director de la Nau Ivanow "Necessites sala d'assaig? T'ajudarem amb això. Necessites situar-te o obrir-te en diferents xarxes? Et donarem suport en això. Necessites demanar subvencions, eines de gestió, eines per millorar diferents aspectes per tal de ser millor companyia? Nosaltres t'ajudarem." La Nau Ivanow facilita també el contacte de les companyies residents amb els circuits nacionals i internacionals. Exemple d'això és que el Projecte Ingenu ha entrat a formar part del programa europeu Creative Lenses de recerca de nous models de gestió cultural.

‘Romeu i Julieta’, una versió del Projecte Ingenu del clàssic de Shakespeare, és el primer resultat d’aquest canvi. Segons el director, Marc Chornet, és una proposta molt diferent, perquè aquesta versió té molta cura dels aspectes estètics. Hi han treballat unes 30 persones, amb l’objectiu de trobar respostes artístiques interessants. El Projecte Ingenu basa la seva metodologia en l’“slow theatre”, és a dir, processos llargs en els quals l’art es genera a través de la idea de l’home com a matèria primera. Ahir van estrenar l’espectacle a La Seca.

Les estades de les companyies poden ser d’entre un i dos anys de durada. L’aposta de la Nau Ivanow també inclou que les companyies puguin formar-se amb directors i creadors internacionals, o facilitar-los l’accés a festivals i circuits. El Projecte Ingenu ha entrat a formar part del programa europeu Creative Lenses de recerca de nous models de gestió cultural.