Nativa, la banda dels exmembres de La Raíz, s’ha presentat a Barcelona. El grup saforenc recull el testimoni de La Raíz incorporant sons electrònics i preenregistraments al còctel de música mestissa. Tot i que ‘Nativa’, el disc de debut, va aparèixer fa tan sols dos mesos, els saforencs han omplert més de mitja Sala Apolo.

Nativa són els cantants Julio Maloa i Sen-K Garcia, el baixista Adri Faus, el guitarrista Edu Soldevila i el trombonista Xavi Banyuls. No hi ha percussionista, els ritmes són pregravats. Preguntat per La Raíz, Adri Faus ha dit que el grup està inactiu, però no necessàriament enterrat, i que hi havia ganes de provar un projecte nou amb un altre estil. En realitat és sobretot la introducció d’elements electrònics el que difereix de La Raíz.

‘Nativa’, disc homònim

Segons Sen K-Garcia, el terme “nativa” va ser escollit perquè buscaven una paraula que reflectís el concepte de tornar a néixer i de lloc d’origen. Els primers senzills de ‘Nativa’ van ser ‘Rua na selva’ i  ‘Nadie’ (que podeu escoltar al vídeo). Van aparèixer durant l’estiu avançant l’estil ballable, d’arrel jamaicana i rapera, que domina en el disc. El videoclip de ‘Rua na selva’ va acumular 150.000 reproduccions en poc més d’un mes. De tota manera, pels saforencs el que compta és el directe. “No fem gaire seguiment de com està funcionant el disc, la veritat. Els que ens agrada és estar damunt d’un escenari”, comenten Faus i Garcia.