El Mutek, festival internacional de creativitat digital, un projecte originari del Canadà, arriba a la desena edició barcelonina. Enguany s’hi incorporen nous espais, com el Roca Barcelona Gallery, on ha tingut lloc la inauguració. També són nous L’Auditori, WeWork i la UPF, que s’afegeixen als ja tradicionals Antiga Fàbrica Estrella Damm, Nitsa/Astin, Institut Français, imaginCafé i Laut.

En la inauguració, després dels parlaments, s’ha encès una instal·lació lumínica de Nonotak, nom de la col·laboració entre els artistes visuals Noemi Schipfer i Takami Nakamoto. ‘1.0’ és una escultura de feixos de fibra òptica que crea coreografies al ritme de la música. Més tard, ha estat el torn de l’argentí Sebastian Seifert i el seu projecte Microfeel, amb el qual cerca la sinestèsia musical i visual amb imatges generades per fractals i algoritmes, entregant directes que poden anar de l’ambient a l’electrònica de ball o l’experimental.

El Mutek, en expansió

El Mutek celebra 10 anys i creix, no només geogràficament sinó també pel que fa a participació internacional. Enguany, hi ha presents 45 artistes de 17 països, de Colòmbia a Uganda passant pel Japó o Kènia. El certamen segueix vindicant-se com a integrant d’una xarxa de festivals amb l’objectiu de facilitar els intercanvis i col·laboracions entre artistes. El programa Play del festival està directament compromès amb aquest objectiu. El Mutek no només programa actuacions, també tallers, demostracions i xerrades sobre tecnologies lligades a la creació. En aquest sentit destaca el programa Digi_Lab.