Una cinquantena de músics participen durant aquest dijous en les proves d’aptitud al vestíbul del metro d’Universitat per convertir-se en músics del metro per aquesta temporada. Un jurat format per professors de música valora la qualitat interpretativa dels artistes, així com també la varietat del repertori, l’originalitat i la diversitat cultural i instrumental. Els resultats se sabran dissabte, quan els participants coneixeran si podran ser un dels músics dels 38 punts habilitat per TMB.

La iniciativa de l’Associació de Músics de Carrer (Amuc BCN) ja arriba a la catorzena temporada. En el càsting d’aquest dijous els artistes han preparat un repertori d’entre 20 i 30 cançons. Per l’organització, el projecte és una manera de dinamitzar un “espai gris” com és el metro i d’enriquir-lo de música. Entre els artistes hi ha aquells que ho veuen com un trampolí per donar-se a conèixer i d’altres que ho emprenen amb la intenció que sigui una ajuda econòmica per continuar estudiant.

A més, no tots els músics es dediquen professionalment a la música i ser músic de metro permet a alguns dels candidats tornar a agafar la guitarra i mostrar en públic les seves habilitats. La Joana Jové, una de les candidates, creu que és una bona manera per trencar barreres entre públic i artista i que permet el reconeixement de la feina dels músics per part d’aquells que es mouen per les estacions de metro.