Arriba al Teatre Tívoli el musical ‘El jovencito Frankenstein’, que el mateix Mel Brooks, director de l’exitosa pel·lícula del 1974, va escriure anys després. El muntatge és obra de la mateixa productora de ‘La família Adams’ i, com en aquell musical, signa la posada en escena Esteve Ferrer. Es tracta d’una producció notable, amb un pressupost d’un milió i mig d’euros, que a Madrid va fer una temporada sencera. Roman en cartell al Tívoli cinc setmanes abans d’anar de gira per Espanya.

El jove doctor Frankenstein

Si amb la pel·lícula Mel Brooks va retre un curiós homenatge paròdic al cinema de terror, amb el musical va honorar el Broadway dels anys 30, cosa que es nota en els números musicals, el més famós dels quals és ‘Puttin’ on the Ritz’.

La història és la mateixa de la pel·lícula: el doctor Frankenstein, a Nova York, rep una carta que li anuncia la mort del seu avi de Transsilvània, de qui mai ha volgut saber res però que li deixa un castell en herència, i decideix viatjar a Romania. Inicialment es resisteix a seguir les passes del seu avantpassat, però acaba caient en la temptació de fer reviure un mort. Alguns personatges secundaris, que tenien poc metratge al film, tenen més pes en el musical (Ígor, Frau Blücher o Inga, l’assistent del doctor). Víctor Ullate Roche encarna el doctor Frankenstein, mentre que Albert Gràcia fa de monstre. Hi intervenen també, entre d’altres,  Jordi Vidal en el paper d’Ígor i Teresa Vallicrosa com a Frau Blücher, la majordoma.