Els senyals són clars. El públic del Piknic Barcelona té noves responsabilitats i per això els organitzadors han creat el Petit Piknic. Un espai amb personalitat pròpia i separat, uns metres, de la proposta electrònica dels adults. Tot un món dedicat als més petits que aquí troben activitats com els inflables, números de circ, circuit de Karts o, fins i tot, tallers per iniciar-los en el món de la cuina. Les cremes protectores i els entrepans són l'uniforme més utilitzat per passar una tarda relaxada, sota l'atenta mirada de les monitores. "Tenen els dos ambients separats, així protegeixen més als nens i hem trobat bastant bé la proposta, és bastant interessant i divertida." "És una cosa que podem fer tots plegats, cosa que abans no es podia, era un rollo una mica diferent." JORDI VENTURA, codirector del Piknic Barcelona: "A més poden disfrutar de no només la part d'activitats per a nens si no de la part de música electrònica que evidentment a molts els agrada." L'activitat física està molt bé, però aquí també es vol potenciar la creativitat. Per exemple, gràcies a l'aplicació Toc and Roll, el nostre fill de quatre anys es pot iniciar en el món de la música i arribar a compondre la primera cançó. A més, poden ampliar la seva cultura musical. Avui Delafé DJ els ha proposat una sessió ben suggeridora amb un viatge als sons més negres de la música nord-americana. OSCAR D'ANIELLO, DJ Delafé "El nen crec que en si el que li agrada molt és el ritme, el ritme, el baix i crec que es el que per mi funciona." El Petit Piknic també ofereix l'oportunitat de desconnectar dels belluguets de casa. Sempre que existeixi la possibilitat els pares es poden escapar una estona a la zona d'adults del Piknic.

Els nens sempre han estat benvinguts al Piknic Barcelona, la proposta de música electrònica estrella dels últims estius a la ciutat. Però la convivència començava a ser una mica problemàtica. Per això, aquest any els organitzadors han creat el Petit Piknic, una opció per gaudir de la filosofia original del Piknic, però en família.

Al Petit Piknic els nens es poden desfogar saltant als inflables o els llits elàstics, millorar el seu sentit de l’equilibri als tallers de circ i, fins i tot, desenvolupar la seva creativitat culinària en tallers gastronòmics. Tot això amb música electrònica de fons i amb un discjòquei que punxa especialment per a ells.

Un cop les petites feres estan més tranquil·les, pot ser un bon moment per escapar-se al Piknic d’adults. El fet que existeixi una monitora en cada atracció pot facilitar l’operació, encara que no es tracta pas d’un servei de guarderia.