SALVADOR BROTONS, director de la Banda Municipal de Barcelona "Fem un concert molt variat, de música molt diversa i molt directa, que arribi directament i que la gent en surti entusiasmada. Sempre mirem molt això, sobretot que la gent surti i digui 'ens ha agradat moltíssim i el proper dia hi tornarem'."

A punt d’arribar als 130 anys d’història (el 2016), la Banda Municipal és una de les més antigues i prestigioses d’Europa. Això no vol dir que renunciï a un repertori festiu i amb voluntat d’acostar la música popular a tots els públics. És el cas d’aquest Concert d’Any Nou, com explica el director titular Salvador Brotons: “Fem un concert molt variat, de música molt diversa i molt directa, perquè la gent en surti entusiasmada. Sempre mirem molt això, que la gent surti i digui ‘ens ha agradat moltíssim i el proper dia hi tornarem'”.

Inspirat en la famosa cita musical de Cap d’Any a Viena, el repertori d’aquest concert també ha inclòs valsos com el tradicional ‘Danubi blau’ de Johann Strauss o ‘La bella dorment’ del ballet creat per Piotr Txaikovski. A més d’altres peces de Bizet, Offenbach i Ketelbey, enguany la Banda ha interpretat dues obres de compositors bascos, Jesús Guridi (‘Diez melodías vascas’) i José María Usandizaga (‘Las golondrinas’).