El Museu Picasso presenta una programació continuista en la primera temporada d’Emmanuel Guigon com a director. L’exposició “Picasso. Retrats” s’inaugurarà el 17 de març i serà el fil conductor d’un any encarat a la divulgació i la recerca sobre el pintor. El Tercer Congrés Internacional Picasso i Identitat, el mes d’abril, reunirà a Barcelona una quarantena d’experts sobre la seva obra.

Més de 80 obres de col·leccions públiques i particulars formaran part de la principal exposició d’aquesta temporada al Museu Picasso. La mostra “Picasso. Retrats” revelarà els mitjans tècnics i la versatilitat d’estils amb què va treballar el pintor en aquest gènere tant personal i que sempre va ocupar un lloc important a la seva carrera. S’hi podran veure pintures, escultures, dibuixos i gravats de tots els períodes de la carrera de l’artista, amb un lloc destacat per a les caricatures, on sovint plasmava amics o familiars.

La segona meitat de l’any el Museu Picasso programarà altres exposicions temporals destacades. “El taller compartit. Picasso, Fín, Vilató, Xavier” presentarà 166 gravats elaborats fins avui dia per tres generacions diferents de la família del pintor. Una altra serà l’exposició “Picasso. Barcelona 1917”, que repassarà l’última estada llarga de Picasso a la ciutat i inclourà tots els olis -tret d’un- d’aquest període de la seva vida. I també una de centrada en la figura d’Arthur Cravan, un dels precursors del dadaisme, que va viure a Barcelona els anys 1915 i 1916.

Una trobada internacional d’experts

L’any 2017 el Museu Picasso també programarà el Tercer Congrés Internacional Picasso i Identitat, que tindrà lloc entre el 27 i el 29 d’abril. Aquest fòrum anual és, des del 2015, l’esdeveniment mundial en què es presenten els treballs més recents sobre l’obra i la figura de Picasso. Hi participaran experts de renom internacional com la directora adjunta del Museu d’Art Modern del Centre Georges Pompidou de París, Brigitte Leal; el xef Ferran Adrià, que conversarà amb la professora titular d’Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat Autònoma de Barcelona; Jèssica Jaques, i fins una quarantena més d’experts en Picasso arribats d’Europa, Amèrica i Àsia.

Altres esdeveniments previstos per al 2017 són la festa del dibuix Big Draw o la segona edició de Zoom: la col·lecció en anàlisi. També continuen els cursos a la UB sobre Picasso com a objecte d’estudi o els tallers de memòria amb gent gran del barri per tercer any consecutiu.