Les portes d’algunes de les escomeses de l’aigua del barri de Gràcia amaguen petites composicions artístiques a l’interior. ‘El Museu Més Petit del Món’ ha recuperat aquests petits forats en desús per amagar-hi algunes creacions. L’objectiu, inicialment, era el d’apropar l’art als més petits i crear una xarxa d’interès cultural. Ara, col·labora amb diverses institucions que s’encarreguen de donar una vida nova a les portetes de ferro dels antics comptadors de l’aigua.
Durant el mesos de maig i juny, fins a 22 participants, vinculats al Centre de Psicoteràpia Barcelona Serveis de Salut Mental, han treballat per expressar la seva creativitat a través d’aquestes petites obres. La temàtica: la llibertat.
Es treballa la creativitat i l’autonomia
Gràcies a aquest projecte, els participants han treballat conceptes com la creativitat, l’autonomia o la manipulació d’objectes petits. “Hem treballat també l’estigma i l’autoestigma“, ha explicat Yanire Sánchez, tècnica CPB SSM. Els ha servit per “treure’s l’etiqueta de malalt i posar-se en el rol d’artista”, ha afegit.
Les obres del Centre de Psicoteràpia Barcelona Serveis de Salut Mental ocuparan aquests espais fins al 19 de juliol, moment en què seran reemplaçades per les creacions d’un altre col·lectiu. Les ubicacions es poden consultar a través d’un mapa que es pot descarregar del web del museu.
Col·laboracions amb diverses entitats socials
Quan la Noemí Batllori va crear ‘El Museu Més Petit del Món’ amb la seva filla, no imaginava que el projecte arribaria a col·lectius tan diversos. “El fet que altres persones puguin obtenir beneficis li acaba de donar sentit al projecte, que com tot treball artístic té la seva part terapèutica”, ha explicat. Les obres s’exposen a les 24 escamoses disponibles, com a mínim 15 dies. La rotació, assegura, és constant.