Els responsables ja preparen el tancament del Museu del Mamut. Un cartell fins i tot indica que es lloga el local. Precisament el preu del lloguer, de 5.100 euros, les despeses de personal i el manteniment han estat les causes principals de la clausura. Els propietaris, però, també apunten la manca de compliciat de les administracions. YULIA SLESAREVA, directora del Museu del Mamut "Simplemente hemos pedido un poco que nos aceptasen como a un museo y a lo mejor informar al público que exisitimos. Somos totalmente privados, en ningún momento tuvimos ninguna subvención. Y claro, de tenerla nos podría facilitar mucho el seguir adelante." Somos totalmente privados y en ningún momento tuvimos ninguna subvención y claro, de tenerlo nos podría haber facilitado mucho el seguir adelante. No nos han hecho tampoco publicidad..." Malgrat tot, després de sis anys de funcionament rebien 20.000 visitants anuals, la majoria escolars. El 2012 el museu va protagonitzar una notícia de successos quan l'exdirector va robar nombrós material per valor de gairebé mig milió d'euros. Ara des del museu asseguren que tampoc no han trobat prou interès ni públic ni privat per mantenir la col·lecció a la ciutat. Les peces, però, s'exposaran aviat a l'estranger. "En Itàlia con la ayuda del estado estan interesados en adquirir esta exposición. Se quedaria en una ciudad cerca de Roma. Nos dan un edificio totalmente gratis durante catorce años." Fins al 25 d'octubre encara estarà obert el Museu del Mamut. S'hi poden veure set esquelets d'animals de l'època glacial, algunes peces històriques i reproduccions d'animals, però ja sense la possibilitat de fer visites guiades.

Sis anys és el temps que ha estat obert el Museu del Mamut situat al carrer de Montcada. El 2010 els propietaris, una família d’origen rus, van encetar el projecte que pretenia divulgar coneixements sobre l’època glacial. Cada any ha augmentat el nombre de visitants que rebien, fins arribar als 20.000 actuals, la majoria escolars. Però aquestes dades no han estat suficients.

Segons els responsables, el lloguer de 5.100 euros i el cost del personal i del manteniment només permetien cobrir les despeses. Apunten que no han trobat mai cooperació per part de les administracions, ni en forma de subvencions ni en forma de difusió incloent-los a les guies de la ciutat.

La col·lecció se’n va rumb a Itàlia

Els propietaris asseguren que han intentat que el Museu del Mamut es quedés a Barcelona però tampoc ara no hi ha hagut prou interès per part de les administracions. Finalment les set reproduccions a escala real d’animals de l’edat de gel, els sis esquelets autèntics d’animals de l’època i les peces històriques que formen part de la col·lecció marxaran a una ciutat a prop de Roma, on afirmen que el govern local els ha cedit un espai de manera gratuïta per als propers 14 anys.