Són algunes de les 17 peces que va comprar a Egipte el doctor Mariano Cano. Va viatjar de Barcelona al Caire per estudiar medicina tropical. Hi va estar tres mesos, i en aquest temps es va interessar per la història de l'antic Egipte. Aquestes obres les va comprar a diferents antiquaris del Caire i Luxor. La majoria són figures de déus com Osiris, Horus i Amenofis III. Estan datades entre l'any 1600 i el 300 abans de Crist. Les peces més valuoses són les dues esteles egípcies, per la informació que contenen. LUIS MANUEL GONZÁLVEZ, conservador del Museu Egipci de Barcelona "Representan una divinidad el panteón egipcio, en un caso a Annubis y en el otro al dios Osiris. Representan también un personaje privado del cual podemos decir su nombre, que nos acereca mucho más de una manera íntima y personal a un egipcio que vivió hace cerca de 3.500 años." El Museu Egipci va adquirir les peces de la Fundació Arqueològica Clos, la propietària fins ara del conjunt, i ara passaran a formar part de l'exposició permanent.

El Museu Egipci de Barcelona exposa 17 noves figures que passaran a formar part de la col·lecció permanent. Es tracta de peces comprades pel doctor Mariano Cano Abellán als anys 50 en antiquaris de ciutats com el Caire o Luxor, on ampliava coneixements de medicina tropical.

El doctor Mariano Cano va viure una temporada a Egipte a la dècada dels 50, mentre seguia uns estudis sobre medicina tropical. Durant aquesta estada va visitar antiquaris de la capital, el Caire i de la ciutat de Luxor. La família del doctor ha volgut que la col·lecció es quedés a Barcelona. Així, la Fundació Arqueològica Clos ha adquirit les 17 peces dels hereus de Cano.