(ACN) El Museu del Disseny renova la seva exposició permanent “Del món al museu” i incorpora fins a 36 peces noves de dissenyadors i empreses productores. Els objectes pertanyen a autors consagrats com ara Gemma Bernal o Javier Mariscal i d’altres que fins ara no tenien presència en l’exposició com l’Estudi IDP, Closca Design, Mut Design o GR Lab Studio. També hi ha empreses de llarga trajectòria com ara Flamagas o Miele.

L’exposició permanent de disseny de producte mostra ara 250 objectes representatius de les etapes més significatives del disseny a Catalunya, des de l’època del GATCPAC fins a l’actualitat.

Pels comissaris Pilar Vélez i Rossend Casanova, l’exposició, inaugurada el 2015, té per objectiu “apropar el bo i millor del disseny que es fa casa nostra”. La mostra, diu Vélez, “és un punt de trobada entre l’usuari i uns productes que li són familiars, que fan servir en el dia a dia i que al museu passen de ser objectes a convertir-se en patrimoni cultural“. “Del món al museu” s’estructura en tres grans eixos: el primer, la capacitat dels objectes d’esdevenir una referència per als usuaris; el segon, l’exploració de tècniques i materials per fer un disseny més reeixit, i el tercer, el reconeixement tant professional com popular que obtenen el seus dissenyadors.