De viver cultural a galeria. Aquesta és la reconversió que ha fet La Muriel per adaptar-se a les restriccions de la covid-19 i poder tornar a obrir. Aquest espai va néixer en plena pandèmia agafant el relleu de la galeria Mecànic i va poder mantenir l’activitat durant un mes i mig. Ara, ha buscat la fórmula per tornar a aixecar la persiana amb un “take away” senzill i s’autodefineix com a museu.

Tornen en format galeria i “take away”

La Muriel, un viver cultural i una proposta gastronòmica, va obrir el 10 de setembre. Després d’un mes i mig va tancar amb les restriccions a bars i restaurants. En aquell moment van pensar a reobrir l’espai cultural amb actuacions en viu, però el sector cultural també va haver de tancar. Per això s’han transformat temporalment i han pogut tornar.

“Estem obrint com a acte de resistència”

Diuen que són resistència cultural. “Just es va tancar tota la moguda cultural, tots els teatres i tot, però els museus no i com que tenim llicència de museu, doncs vam reinventar-nos en dos, tres dies. Estem obrint més com a acte de resistència i activisme, perquè no cobrem entrada i el ‘take away’ és molt minso”, explica Pau Roca, de La Muriel.

Un mural que continua viu

L’espai ara és una galeria d’art amb dues exposicions i una intervenció artística. Ha volgut donar aixopluc a artistes. És el cas d’Anna Cornudella, que a més d’exposar la seva obra ha fet un mural a la paret del local que va iniciar coincidint amb l’obertura de La Muriel. L’artista reconeix que poder acabar el mural li ha donat una mica d’esperança, quan la resta de feines li han anat caient.

Un caos de colors

L’altra mostra és la sèrie “Horror vacui”, de Pol Miquel, que ha omplert les parets blanques de l’espai amb un caos de colors. El títol de l’obra podria definir, sense buscar-ho, la situació cultural actual. El seu treball creu que és “com un joc, vaig fent capes i hi ha un moment que és sentir-se ple”.

El crit del sector cultural

El que abans ocupaven les taules ara ho ocupen cadires tirades a terra i plenes de missatges. Són crits del sector cultural que expressa a través de dibuixos o textos allò que la cultura està perdent. A La Muriel creuen que deixaran les cadires pintades per recordar aquest any.