Al darrere d’unes eleccions municipals s’hi amaguen un bon grapat d’històries sorprenents. Des d’Àreu, el poble del Pallars Sobirà on ningú vol ser alcalde, a Argentona, on els electors han de triar el seu batlle entre dos germans. Totes aquestes històries es recullen a municipals.cat, la web que ha posat en marxa La Xarxa de Comunicació Local de cara a les eleccions municipals del 26 de maig.

“Bàsicament, el que hem construït és una plataforma agregadora de continguts que es publiquen en més de 50 mitjans de comunicació, entre els quals betevé”, explica Miquel Herrada, director d’operacions de La Xarxa. “Sobretot fem un esforç per fer més atractiu tot aquest volum tan ingent d’informació”, afegeix. Per això, a més de ser un agregador de notícies, cada dia elaboren continguts mashup, que són paquets temàtics elaborats a partir de les informacions de diferents mitjans. L’objectiu és “buscar una connexió amb nous públics i fer-ho d’una manera més atractiva, perquè tenim la sensació que la informació de les eleccions municipals, malgrat que és molt rellevant, té un punt de seriositat que la pot fer molt feixuga”, comenta.

Malgrat que l’accés al web és possible des de diversos dispositius, l’objectiu de Municipals.cat és “arribar al telèfon mòbil d’aquella gent que normalment no segueix aquesta mena d’informacions”. Per això, han activitat un canal de Whatsapp, on es poden rebre diàriament les històries més destacades del dia. A les xarxes socials es pot seguir a tant a Twitter com a Facebook.