Del 8 a l’11 de juny té lloc la XII Mostra Sonora i Visual al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, que l’any passat no es va poder celebrar. De fet, el programa és, en bona mesura, el que s’hauria d’haver mostrat fa un any.

Directes sonors i visuals i instal·lacions que empren tecnologies diverses conformen el cartell. “S’han de basar en els llenguatges sonor i visual, que és l’especialitat del centre, i no s’han d’haver mostrat al públic abans”, explica Gemma Escribà, directora del CC Convent de Sant Agustí.

Instal·lacions amb làsers i amb plantes

Algunes instal·lacions conviden clarament a experimentar. És el cas de ‘Stimulierte Emissionen klingen’, de Circus Lumineszenz. Un instrument musical basat en un marc quadrat que conté 16 làsers dirigits a 16 fotoresistències. Les variacions de voltatge que provoquen el moviment de les mans disparen diversos sons.

A ‘Susurros’, de Gabriel Lora Gaytán, el que genera una banda sonora electrònica són uns sensors col·locats en diversos testos de plantes. Els impulsos magnètics i les variacions de llum, temperatura i humitat escriuen la partitura.

Les creacions que es mostren, tant les instal·lacions com les actuacions en directe, han estat seleccionades a partir d’una convocatòria oberta, la Market Convent. En aquesta edició són propostes presentades el 2020, perquè no hi va haver mostra. Totes les activitats són gratuïtes amb reserva.