(ACN / Redacció) La Mostra de Cinema Italià de Barcelona torna a la presencialitat amb una selecció de les millors pel·lícules presentades aquest 2021 en festivals internacionals. La desena edició del certamen es farà del 10 al 15 de desembre als Cinemes Verdi i permetrà als espectadors veure els darrers treballs dels directors Marco Bellocchio, Jonas Carpignano i Leonardo di Costanzo abans que arribin a les sales.

L’encarregada d’obrir el festival serà ‘Ariaferma’, de Di Costanzo. La cinta es va presentar a la secció oficial del Festival de Venècia i va tenir una gran acollida entre la crítica i el públic. Aquesta pel·lícula italiana està protagonitzada per Toni Servillo i Silvio Orlando i ens trasllada a una antiga presó del segle XIX. Entre els llargmetratges que es presentaran també destaca ‘Para Chiara’, de Jonas Carpigiano. La pel·lícula tanca la seva trilogia ambientada a Calàbria i explora la cultura criminal de la Ndrangheta des de la mirada d’una adolescent. La cinta ha tingut un llarg recorregut per festivals internacionals com Canes, Busan o el Festival de Cinema de Sevilla.


També estarà al certamen l’òpera prima de Hleb Papou ‘Il legionario’, un drama social sobre dos germans que lluiten en bàndols oposats que es va presentar internacionalment al Festival de Cine de Locarno, on va guanyar el premi el Pardo d’Or al millor director novell.


Un altre dels plats forts de la mostra serà ‘Marx Puó Aspettare’, un documental personal de Marco Bellochio, que explora amb la seva família quines circumstàncies van envoltar el suïcidi del seu germà bessó Camillo. La cinta es va presentar al darrer festival de Canes, on el director italià va rebre la Palma d’Or d’Honor a la seva carrera.