La mostra sobre cinema i arquitectura Arqu[in]FILM, organitzada per l’ARQUIN-FAD en el marc de la Setmana d’Arquitectura, i que habitualment es fa a la Filmoteca de Catalunya, passa enguany a les pantalles de betevé, en obert i per a tots els públics.

Del dilluns 11 al divendres 15 de maig, cada dia a les 21 h, betevé emetrà a la televisió i en directe al web els documentals i curtmetratges de la mostra Arqu[in]FILM. Consulta a continuació la programació:

Dilluns 11 de maig a les 21 h

Curtmetratges Premis FAD

Una selecció de curtmetratges sobre projectes guardonats amb els Premis FAD dels darrers anys.

Dimarts 12 de maig a les 21 h

‘Ciutat de Granada 145-147-149’

Àlex Sardà, Barcelona, 2020 (20’)
El documental tracta sobre la direcció d’un nou equipament d’habitatge social a Barcelona per a persones vulnerables majors de 65 anys. Són tres edificis connectats per un sòcol de serveis i equipaments que allotgen 127 persones vulnerables amb l’assistència bàsica i l’acompanyament d’un petit equip de treballadors socials. En la majoria de les seves activitats, els habitants han de ser autònoms. Aquests troben en la seva comunitat un espai que els allunya de la soledat i els fa interactuar entre ells.

Dimecres 13 de maig a les 21 h

‘The Design Between’

Daniel Schwartz, Alemanya/Suïssa, 2016 (17’)
En aquest curt documental, Daniel Schwartz retrata l’entorn i la vida dels usuaris i constructors de les obres de l’arquitecte burkinès Francis Kéré. Kéré pretén unir la baixa tecnologia i l’alt disseny treballant en col·laboració amb les comunitats per a qui construeix, dotant l’arquitectura de qualitat. Aquesta pel·lícula retrata Kéré al mig d’una carrera en ascens, a cavall entre la seva Burkina Faso natal i Alemanya.

Dijous 14 de maig a les 21 h

‘Reusing Posidonia’

Marta Palacín, Illes Balears, 2017 (30’)
L’illa de Formentera està envoltada per la praderia de posidònia més gran de món. Aquesta planta marina és clau per a l’ecosistema de l’illa. Una sèrie d’històries humanes s’entrecreuen a l’illa, unides per la posidònia. ‘Reusing Posidonia’ és una pinzellada sobre noves maneres de viure, més conscients amb tot allò que ens envolta, més respectuosos, més enginyosos i més humans. Una altra manera de construir és possible, amb recursos km0, respectant el patrimoni i combatent el canvi climàtic, i així ho demostren els 14 habitatges construïts per l’IBAVI a Formentera, guardonats amb el Premi FAD d’Arquitectura 2018.

Divendres 15 de maig a les 21 h

‘Els somnis dels altres’

Xavi Campreciós i Pep Martín, 2019 (56’)
Un relat de les últimes sis dècades d’arquitectura i interiorisme a Espanya. 60 anys que han pretès fer realitat els somnis de la societat. Obres que dissenyen els escenaris on transcorren les nostres vides, als quals de vegades no parem atenció i en altres ocasions admirem. El documental és una reflexió crítica sobre el paper de l’arquitectura a la nostra societat i sobre l’evolució de la figura de l’arquitecte, una mirada sobre què és i cap a on va l’arquitectura.