Fins a finals de mes estan obertes al públic diferents mostres i exposicions de la VI Mostra d’Art Jove de l’Eixample. Les acullen diferents centres cívics del districte i són gratuïtes i obertes a tothom. La mostra ha inclòs també el III Concurs de Cartells i mostres en altres espais com Calàbria 66 o l’Espai de Fotografia F. Català-Roca, en la qual ha col·laborat l’Eix jove, projecte de dinamització juvenil del districte de l’Eixample. El Centre Cívic Urgell acull diferents propostes d’alumnes de batxillerat artístic de diversos centres.

L’error com a camí d’aprenentatge

Els errors protagonitzen els projectes dels joves de l’Escola d’Art la Industrial, que s’han acostat de manera col·laborativa a l’assaig, que és clau en l’aprenentatge de les arts. Ho han abordat des de diferents pràctiques i han treballat especialment els volums. Milena Lizaso, que estudia 1r de batxillerat artístic en aquest centre, comenta que “tot el procés que s’ha de fer per arribar a fer una obra és molt important, però potser al final el resultat final no és el que més convenç. El que s’ha descartat com a error pot tenir molt més potencial”.

Els joves s’interroguen sobre la identitat

Els alumnes de l’Escola Pia Nostra Senyora s’han centrat en les distorsions i s’han endinsat, també a través de diferents disciplines, en com percebem la realitat i com ens mostrem, tot analitzant el recurs de la distorsió. Rita López, que hi cursa 1r de batxillerat artístic, explica que el tema que més ha dominat arran del concepte de distorsió és el de la identitat.

Un toc surrealista

També amb cert contacte amb les distorsions, els projectes de l’Institut Poeta Maragall han abordat el llenguatge del surrealisme amb un projecte col·laboratiu.

El conjunt de la mostra, que es pot veure fins al 29 de maig al Centre Cívic Urgell, presenta una diversitat d’aproximacions a l’experiència artística de tres centres educatius del barri.