El 17 de febrer comencen a Catalunya els concerts del projecte Mosaicos de sonidos, que ha unit durant un any persones amb discapacitat intel·lectual i músics d’orquestres professionals per preparar una obra inèdita. Junts estrenaran l’obra ‘La flor más grande del mundo’, una peça musical d’Emilio Aragón, basada en un conte de José Saramago.

Aquest és un projecte estatal en què s’han implicat més de 14 orquestres simfòniques de l’estat i 228 persones amb discapacitat intel·lectual, amb la intenció de promoure la igualtat d’oportunitats per a tothom. A Catalunya, s’han implicat en el projecte l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), que ha coordinat 21 persones amb discapacitat intel·lectual, i l’Orquestra Simfònica de Vallès, que n’ha coordinat 16 més.

Des del gener del 2016, les dues orquestres estan treballant amb les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant exercicis de percussió, ritme i corda. Gràcies a aquestes classes, en els concerts, les persones amb discapacitat intel·lectual estaran integrades en les formacions, tocant instruments no convencionals, com caixes o tubs sonors, i altres instruments més senzills. El projecte també fomenta que els participants treballin una part actoral, de lectura, dansa, cant o arts plàstiques.

Els concerts de l’OBC tindran lloc el 17,18 i 19 de febrer a L’Auditori de Barcelona i els de l’Orquestra Simfònica del Vallès, el dia 24 de març al Teatre La Faràndula de Sabadell i el 25 de març al Palau de la Música.