El dramaturg Josep Maria Benet i Jornet ha mort als 79 anys a causa del coronavirus, segons ha confirmat la seva filla. Va ser Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i va escriure gairebé una trentena d’obres, uns quants llibres i els guions de sèries de televisió històriques com ‘Poblenou’, ‘Nissaga de poder’, ‘Laberint d’ombres’, ‘El cor de la ciutat’ o ‘Ventdelplà’.

 

Josep Maria Benet i Jornet va rebre molts reconeixements al llarg de la seva carrera professional, com la Creu de Sant Jordi, el Nacional de Literatura Catalana de teatre o el Max d’Honor, entre d’altres.

Reflexions sobre els textos

Benet i Jornet explicava en aquesta entrevista a betevé les seves sensacions després d’escriure. Confessava que quan acabava un text se sentia avergonyit i pensava: “Déu meu, desgraciat, què has fet?”

Els records de Josep Maria Benet i Jornet també van quedar plasmats en ‘La catàstrofe de ser un nen”. Allà hi retratava els anys de la postguerra, una època grisa marcada per les carències en què la millor joguina era una imaginació desperta.