Mor Jordi Aguadé als 95 anys. Aguadé era un dels principals referents de la ceràmica contemporània catalana. En el seu taller hi van treballar molts dels ceramistes actuals, que van aprendre la seva metodologia de treball rigorosa i creativa. Una obra que li va valdre perquè li atorguessin la creu de Sant Jordi el 2015.

Aguadé va començar fent d’aprenent de Llorens i Artigas a les Galeries Laietanes de Barcelona. Posteriorment, va marxar a treballar a París i a Suècia amb Tyra Lundgrens. També va col·laborar en els grans murals de Miró.

L’èxit del grup La Cantonada

El 1955, Aguadé va crear el grup La Cantonada conjuntament amb el decorador Jordi Vilanova, el joier Aureli Bisbe, el pintor Joan Vila Grau i l’arquitecte Jordi Bonet. El grup multidisciplinari va gaudir d’una important difusió en tenir l’oportunitat d’exhibir el seu art a París, Nova York o Munic, entre d’altres.

Paral·lelament, va crear el seu taller de ceràmica al barri d’Horta, on primer ell i després el seu fill hi treballen des de fa 70 anys. El taller continua funcionant encara que la crisi els va obligar a reorientar-se i, en els darrers anys, s’han especialitzat a fer vaixelles per a restaurants. Fan algunes de les vaixelles d’alguns dels restaurants amb més renom de Catalunya.

Moltes de les obres d’Aguadé encara es poden veure en edificis, vestíbuls i llars de Catalunya. Per exemple, es poden veure 19 peces fetes per ell a la nau central del temple de la Sagrada Família, o a la façana lateral de la seu del Col·legi de Metges de Barcelona.