Més de 30 llibres publicats recullen el pensament del filòsof Eugenio Trías, que l'any 2008 va ser guardonat als Premis Qwerty per l'assaig, 'El canto de las sirenas'. EUGENIO TRÍAS, filòsof "Preguntarme por eso tan enigmático que es la música, Levi Strauss decía que el día que descubramos la verdad de la música quizá descubramos también la verdad de las ciencias humanas." Aquesta era la seva darrera proposta: que la filosofia del segle XXI deixés focalitzar-se en el llenguatge i se centrés de ple en la música. Catedràtic emèrit d'Història de les Idees a la Universitat Pompeu Fabra, bona part de la seva obra aprofundeix en temes religiosos. EUGENIO TRÍAS, filòsof "La gente se creía que me interesaba por la religión por la caída de Damasco, o porqué me había hecho budista...cosas de estas pintorescas propias también de un país que es muy poco sutil en temas de pensamiento, y muy encasillador." Fundador del Col·legi de Filosofia el 1976 amb Xavier Rubert de Ventós, va rebre, entre d'altres, el premi Ciutat de Barcelona. El seu pensament es resumeix i és conegut per un concepte: la filosofia del límit.

Eugenio Trías Sagnier es va doctorar en filosofia per la Universitat de Barcelona. L’any 1976 va fundar el grup de pensament conegut com a Col·legi de Filosofia, juntament amb  el filòsof català Xavier Rubert de Ventós, el psicoanalista Antoni Vicens i el professor de literatura Jordi Llovet. Considerat un dels filòsofs més destacats del país, va exercir com a catedràtic d’estètica de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura i, des de 1992, era professor d’Història de les Idees a la Universitat Pompeu Fabra. Abans, també havia fet classes de filosofia a les universitats Central i Autònoma.

Les seves obres s’han convertit en referències ineludibles del pensament filosòfic del segle XX. En destaquen el ‘Tratado de la pasión’, ‘Los límites del mundo’, ‘La edad del espíritu’ o ‘Lo bello y lo siniestro’, per la qual li van donar el Premi Nacional d’Assaig el 1983.

Durant tota la seva trajectòria professional, Sagnier va rebre nombrosos premis, entre els quals hi ha, l’any 1995, el premi Ciutat de Barcelona. L’últim que va rebre va ser un dels premis oficials més prestigiosos i dotats de l’Estat espanyol: el Premio a la Creación de Extremadura 2010, que s’atorga a les creacions en tots els camps.

La capella ardent d’Eugenio Trías Sagnier està instal·lada al tanatori de les Corts, on dilluns tindrà lloc el funeral.