La Catedral de Barcelona ha estat l’escenari de la missa funeral a la soprano Montserrat Caballé, que va morir a principis d’aquest octubre. L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha presidit la cerimònia i ha recordat l’artista com una de les “més rellevants de l’òpera mundial”. L’ha definit com una dona prudent, amable i d’actituds conciliadores.

A l’esdeveniment, organitzat per la família amb el suport del Gran Teatre del Liceu, hi han assistit representants polítics, com el tinent d’alcalde, Jaume Asens, o la consellera de Cultura, Laura Borràs, i la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet. A banda de les autoritats, l’acte ha estat obert a tothom i una hora abans de l’acte ja hi havia cua de gent davant de la catedral per poder accedir a la missa.

Missa Montserrat Caballé assistents

El ‘Rèquiem’ de Verdi acompanya el funeral

El ‘Rèquiem’ de Giuseppe Verdi ha sonat durant l’acte litúrgic interpretat per l’Orquestra Simfònica i el Cor del Liceu, dirigits per Josep Pons. La soprano Ainhoa Arteta, la mezzosoprano Maite Beaumont i els tenors Nikolai Schukoff i Alexander Vinogradov són les veus que han cantat durant la cerimònia.

Réquiem missa Montserrat Caballé

El funeral, en directe al Liceu

El Liceu ha obert les portes gratuïtament per oferir en directe el funeral i l’aforament ha quedat complet. El teatre ha informat que, a causa de la preparació de la cerimònia a la Catedral i la projecció al Liceu, s’ha anul·lat el concert ‘El cant de la Terra’ previst per aquest mateix dissabte, 17 de novembre.

Homenatge musical a Caballé

El teatre està preparant un concert internacional que es vol programar per a la primavera del 2019. Serà un homenatge a la soprano en què participaran diversos teatres de tot el món que l’han vista actuar. Segons el Liceu, serà un acte “per recordar la brillant trajectòria d’una de les veus líriques més importants de la història”. El que no se sap és quines veus internacionals participaran en l’espectacle.

També l’Ajuntament de Barcelona vol recordar la soprano i ho farà atorgant-li la Medalla d’Or durant el proper plenari municipal del 23 de novembre.