La cantant nord-americana Monica Green ha estat de celebració a la sala BARTS. Fa 30 anys que va iniciar carrera en solitari. I va escollir Barcelona per fer-ho.

Fa 30 anys que Monica Green va deixar els Estats Units i les gires amb el Show The Supremes per fer carrera en solitari des de Barcelona. No hi havia gaires cantants de música negra a la ciutat, però no deixava de ser una decisió arriscada. Tot i això, creu que és la millor que ha pres mai, entre altres coses perquè aquí ha nascut la seva filla. Monica Rodés Green, per cert, ha debutat en un escenari acompanyant la seva mare en un tema.

30 anys cantant els grans del soul

Monica Green ha interpretat, com és marca de la casa, un potent repertori de versions de soul i funky, amb temes com ‘I heard through de grapevine’ (que va cantar Marvin Gaye), ‘Let’s stay together’ (Al Green) o ‘Look to you’ (Whitney Houston). La banda que li ha fet costat és Project Soul, amb la qual va enregistrar l’any passat el seu sisè disc homònim (i amb qui en comença ja a preparar un setè). Intèrpret en un musical amb Àngels Gonyalons als 90, Monica Green va ser habitual en xous televisius durant un temps. Tot i que darrerament actua tan a Rússia com a Catalunya, segueix fidel a la cita mensual a la sala Luz de Gas, on canta des de fa 23 anys.